F. de Boer: "Had niet veel spelers over gehad"

Frank de Boer mag van geluk spreken dat hij gisteren besloot om de training in de opblaashal op sportpark De Toekomst af te blazen.

Kort na het afgelasten van de training stortte de hal in elkaar. "Je had er niet aan moeten denken wat er was gebeurd als we daar wel aan het trainen waren. Dan had ik niet veel spelers over gehad voor de wedstrijd tegen ASWH …", sprak de oefenmeester tegen De Telegraaf.

"Met onze inspanningsfysioloog Björn Rekelhof was ik als eerste in de hal. Björn zette de pylonen neer en ik probeerde een paar ballen op de lat te schieten. Op het moment dat we naar boven keken, zagen we de lampen – ik denk een stuk of 75 van die loodzware dingen – zwieren. Door de harde windstoten golfde het plafond van links naar rechts", legde de coach uit.

"Pas toen de keepers Maurits Schmitz en Mickey van der Hart binnenkwamen en ik de lamp boven ze nog aan twee draadjes zag hangen, heb ik de boel afgeblazen. En gelukkig maar."

De training verplaatste zich naar buiten, waar de selectie al snel constateerde dat een ramp was voorkomen. "We hadden de warming-up en een rondo gedaan en waren net met passen en trappen bezig toen iemand zei: er zit een scheur in de hal. Twintig seconden later scheurde hij van rechts naar links helemaal open en was er niets meer van over."