FOK!filmtips van de Dag: Halloween (animatie) Films

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 Halloween Heksje

Elk jaar hopen we tegen beter weten in dat de programmeurs van de diverse tv-zenders eindelijk weer eens wat leuke klassiekers op het programma zetten. Maar helaas, speculaas. Zelfs de Belgen en de BBC laten ons dit jaar jammerlijk in de steek wat betreft het aanbod van leuke griezelfilms. Wat de FOK!filmtip van de Dag betreft kunnen we kort zijn; laat de televisie vanavond gewoon op Veronica staan.

Scared Shrekless
Scared Shrekless

Om 20.30 uur begint de filmavond met de korte film Scared Shrekless (2010). In de korte animatiefilm voor jonge volwassenen zien we hoe Shrek, Donkey, Gingerbread Man en Puss in Boots in het verlaten kasteel van Farquaad als weddenschap de meest enge verhalen aan elkaar vertellen. Wie bang wegrent is een verliezer. Scared Shrekless is een prachtige animatiefilm van Dreamworks en bevat prachtige persiflages op absolute klassiekers zoals The Bride of Frankenstein, Psycho en The Exorcist.

Scary Movie 3
Scary Movie 3

Om 21.00 uur vervolgen we de avond met Scary Movie 3 (2003). In de door komedie-grootmeester David Zucker geregisseerde film is het natuurlijk weer een feest der herkenning wat betreft persiflages op andere populaire films. The Ring, Signs, The Sixth Sense, 8 Mile, The Lord of the Rings, Hulk, The Matrix Reloaded, The Texas Chainsaw Massacre en The Others, ze komen allemaal voorbij in deze heerlijke horrorkomedie met Leslie Nielsen, Anna Faris, Charlie Sheen, Regina Hall en Simon Rex in de belangrijkste rollen.

Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space
Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space

Om 23.35 uur sluiten we vervolgens de avond af met Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space (2009). In de prachtige korte animatiefilm van Peter Ramsey moeten Susan Murphy en de Monsters het opnemen tegen een buitenaardse invasie. Er is echter één probleem; de invasie vindt plaats op de avond van Halloween en de ruimtewezens hebben zich vermomd als pompoen. De aliens willen de planeet veroveren, maar Susan en de Monsters laten dit niet zonder slag of stoot gebeuren. Alweer zo'n cineastisch pareltje uit de studio van Dreamworks met de stemmen van onder meer Reese Witherspoon, Seth Rogen, Hugh Laurie en Kiefer Sutherland.

Halloween poesje 2
 

Namens de gehele FOK!filmcrew wensen we jullie een fijne Halloweenavond en niet te veel snoepen!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!