Geen bom gevonden op Universiteit Antwerpen

Alle campusgebouwen van de Universiteit Antwerpen zijn maandag grondig doorzocht op explosieven. Dat gebeurde nadat bij een van de gebouwen een bommelding was binnengekomen. De politie heeft maandagavond om 21.30 uur alle gebouwen weer vrijgegeven. Er is niets gevonden.

De bommelding kwam binnen bij een van de universiteitsgebouwen in de Antwerpse binnenstad. Uit voorzorg werden echter alle campusgebouwen, ook die buiten de stadsgrenzen, ontruimd. Toen de Stadscampus grondig doorzocht was, mochten de medewerkers in de loop van de middag daar naar hun werkplek terugkeren. Studenten die persoonlijke eigendommen hadden achtergelaten in de bibliotheek, konden die daar weer ophalen. Op de andere campussen konden medewerkers en studenten wel hun fiets of auto oppikken, maar bleven alle kantoren, lokalen en laboratoria voor de rest van de dag gesloten.

In overleg met de politie werden alle avondlijke activiteiten op de verschillende campussen geannuleerd.

Dinsdag wordt het normale leven op UAntwerpen hervat. "We willen de Antwerpse politie, de mensen met de speurhonden en alle andere teams die maandag aan de slag waren op onze campussen hartelijk bedanken voor hun onverdroten inzet", zei rector Alain Verschoren.