Poetin: geen homodiscriminatie in Sochi

De Russische president Vladimir Poetin heeft IOC-voorzitter Thomas Bach beloofd dat homo's niet zullen worden gediscrimineerd bij de Olympische Winterspelen in Sochi. Poetin deed deze belofte maandag toen hij en Bach de voorzitters van de Russische wintersportbonden ontmoetten.

Er is de afgelopen maanden in het Westen veel ophef geweest over de Russische antihomowetgeving. Die verbiedt propaganda voor non-traditionele relatievormen tegenover minderjarigen. Poetin liet echter weten dat homo's welkom zijn in Sochi. "Wij en onze atleten en fans doen ons best zodat zowel deelnemers als gasten zich op hun gemak voelen wat hun afkomst, ras of seksuele voorkeur ook mag zijn."

Het IOC liet weten dat Rusland het olympisch handvest zal respecteren. Dat verbiedt discriminatie op wat voor gronden dan ook.

Bach liet tijdens zijn bezoek verder weten onder de indruk te zijn van de voortgang van de voorbereidingen op de Spelen in februari. Samen met Poetin opende hij een treinstation in Sochi. De badplaats is met een spoorlijn verbonden met het berggebied waar de ski-evenementen worden gehouden.


Poetin wil toch wel populair blijven bij onze homoseksuele medemens