Thriller met Sylvia Hoeks wint European Film Award

De thriller The Best Offer met Sylvia Hoeks in een van de hoofdrollen heeft een European Film Award (EFA) gewonnen. De Italiaanse componist Ennio Morricone won voor zijn soundtrack van de film de juryprijs voor beste filmmuziek, zo liet de festivalorganisatie maandag weten.

De 84-jarige Morricone is vooral bekend vanwege zijn talloze soundtracks voor de 'spaghettiwesterns' van Sergio Leone. Hij werd meermaals genomineerd voor prestigieuze filmprijzen, en won twee Golden Globes en een Oscar voor zijn hele oeuvre.

The Best Offer, met ook Geoffrey Rush en Jim Sturgess, gaat over een excentrieke veilingmeester die geobsedeerd raakt door de erfgename van een immense kunstcollectie. De film was in Italië een van de bestbezochte films van het jaar. Of de film ook in Nederland verschijnt, is nog onbekend.

Op 7 december worden in Berlijn de EFA uitgereikt. The Best Offer dingt mee naar de EFA Publieksprijs en moet het opnemen tegen tien andere titels, waaronder het Spaanse Lo Imposible met Ewan McGregor en Naomi Watts, het Britse Anna Karenina met Keira Knightley, en het Deense Love is All You Need met Pierce Brosnan. Het publiek kan via de website van het festival stemmen.


Thriller met Sylvia Hoeks wint European Film Award (Foto: Novum)