Borgman geselecteerd door American Film Institute

De Nederlandse zwarte komedie Borgman van regisseur en scenarist Alex van Warmerdam is geselecteerd voor het festival van het American Film Institute. Het festival vindt volgende maand plaats in Hollywood en wordt gezien als een belangrijke graadmeter van de Oscars, die in maart worden uitgereikt. Borgman is tevens de Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Het AFI Fest, zoals het festival officieel heet, wordt voor de 25e keer gehouden en heeft als doel de interessantste films van het afgelopen jaar te tonen en te eren. In totaal zijn 119 titels uit 43 landen geselecteerd.

Borgman, met Hadewych Minis, Jan Bijvoet en Van Warmerdam, gaat over een vreemdeling die zich onaangekondigd aandient in een villawijk en een gezin terroriseert. De film ging in première op het filmfestival van Cannes en won eerder al drie Gouden Kalveren op het Nederlandse Film Festival. Ook werd de film onderscheiden op festivals in Spanje, Zweden, Griekenland en Servië. Borgman draait momenteel nog in de Nederlandse bioscoop.


Borgman geselecteerd door American Film Institute (Foto: Novum)