[PD] Atlético hijgt door zege Barça nog altijd in de nek

Atlético Madrid blijft in de Primera División in het spoor van Barcelona. De Madrilenen waren zondag in eigen stadion met 5-0 te sterk voor Real Betis en naderden daardoor koploper Barça tot op een punt. Atletico verzamelde 27 punten uit tien duels. Betis staat met acht punten achttiende.

Atlético Madrid kende voor eigen publiek een droomstart. Al na dertien seconden vond Oliver Torres Munoz het net. De 1-0 stand bleef tot de rust gehandhaafd. In de tweede helft startte Atletico wederom uitstekend. Tussen de 53e en 56e minuut sloeg David Villa tweemaal toe.

Even later tilde Diego Costa de marge naar vier. Het was voor de goaltjesdief zijn elfde competitietreffer. Het slotakkoord werd in blessuretijd door aanvoerder Gabi verzorgd. De van Ajax overgekomen Toby Alderweireld kreeg geen speeltijd. De Belg maakte vorige week tegen Espanyol zijn debuut. Uitgerekend in die wedstrijd leed Atlético zijn tot dusver enige puntenverlies.

Eerder op de dag won Real Sociedad met 3-0 van Almeria. Antoine Griezmann (2) en José Angel waren de Baskische doelpuntenmakers.