Waarschuwing voor omgewaaide verkeersborden

Weggebruikers moeten maandag rekening houden met obstakels op de weg, zoals omgewaaide verkeersborden, omgevallen bomen of afgebroken takken. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat zondagavond. De organisatie kreeg zondag al ongeveer 25 meldingen van spullen op de weg.

Automobilisten wordt geadviseerd hun rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden, bijvoorbeeld door meer afstand te houden. Afhankelijk van de berichtgeving kunnen ze hun route of tijdstip van vertrek aanpassen.

Naar aanleiding van de door het KNMI afgegeven code oranje waarschuwt Rijkswaterstaat in navolging van de ANWB voor extra drukte tijdens de ochtendspits. De files kunnen volgens de verkeersdienst oplopen tot driehonderd kilometer. Het hoogtepunt van de zuidwesterstorm wordt verwacht in de tweede helft van de ochtend en eerste helft van de middag.

Hoewel de windstoten aan de kust het zwaarst zijn, hebben die op de kust zelf weinig impact, onder meer doordat de waterstanden niet hoog worden omdat er geen springtij is. Rijkswaterstaat blijft de situatie voor de kust en het IJsselmeer in de gaten houden.