[Serie A] Strootman vestigt met Roma record

AS Roma heeft een record gevestigd in de Serie A. De Romeinen wonnen zondag als eerste club in de historie hun eerste negen wedstrijden. Juventus won in 2005 ook de eerste negen wedstrijden, maar wegens matchfixing moest de ploeg uit Turijn de titel inleveren waardoor de prestaties uit dat seizoen niet mee worden geteld in de recordboeken.

Op bezoek bij Udinese werd met 0-1 gewonnen, waarbij een belangrijke rol was weggelegd voor Kevin Strootman. De Nederlandse middenvelder, die voor de achtste keer op rij in de basis begon, leverde vlak voor tijd de assist voor de winnende goal van oud-Heerenveen-speler Michael Bradley.

Roma stond op het moment van scoren met tien man. Maicon was halverwege de tweede helft met direct rood van het veld gestuurd. Roma heeft vijf punten voorsprong op achtervolgers Napoli en Juventus.

Juve boekte een solide thuisoverwinning op Genoa. De 2-0 eindstand was al bij rust bepaald. Arturo Vidal opende na 23 minuten de score uit een strafschop, waarna Carlos Tevez even later de marge verdubbelde. Voor de Argentijn was het zijn vijfde competitietreffer.

Fiorentina steeg door een zege bij Chievo naar de gedeelde vierde plaats. De ploeg werkte een 1-0 achterstand weg en zegevierde door twee goals van Juan Guillermo Cuadrado uiteindelijk met 2-1. Fiorentina verzamelde net als Internazionale achttien punten uit de eerste negen duels.

AC Milan blijft aanmodderen. De Milanezen verloren in blessuretijd met 3-2 bij Parma. Marco Parolo was met zijn winnende goal de gevierde man voor de thuisploeg. Parolo was eerder in de wedstrijd ook al doeltreffend geweest, evenals ploeggenoot Antonio Cassano.

Voor Milan scoorden Alessandro Matri de 2-1 en Matías Silvestre de gelijkmaker. Nigel de Jong deed de gehele wedstrijd mee bij de bezoekers, terwijl Urby Emanuelson op de bank bleef. Milan staat nu tiende, zestien punten achter Roma, en lijkt al nagenoeg uitgeschakeld voor de titel.