Kluun voelt nog steeds haat om eerste boek

Kluun merkt nog steeds dat mensen hem niet mogen vanwege Komt een Vrouw bij de Dokter. "Er zijn nog steeds mensen die een hekel aan mij hebben vanwege mijn eerste boek", zegt de 49-jarige schrijver zaterdag in De Telegraaf. "Voor sommigen blijf ik die vreemdganger die zijn zieke vrouw bedroog."

Kluun kan wel lachen om die reacties. "Het zit ook wel in mijn karakter dat ik het leuk vind. Ik weet dat ik soms provoceer. Dan moet je ook kunnen incasseren", legt hij uit. Komt een Vrouw bij de Dokter verscheen in 2003. Het boek is een gedramatiseerde autobiografie van wat hij meemaakte toen zijn vrouw kanker kreeg en daaraan overleed. Het boek werd in 2009 verfilmd.

Kluun heeft ook een nieuwe liefde, maar wil daar niet te veel over kwijt. "Ze is 43, een onbekende Nederlander. Verder wil ik niets over haar kwijt", zegt de schrijver, die bezig is met een boek over de dancewereld dat niet autobiografisch is. "Iedereen weet alles van mij sinds die autobiografische romans. Ik vind het heerlijk om het nu anders te doen." Zijn nieuwe roman moet volgend voorjaar verschijnen.