Michael Arndt uit Star Wars-team geknikkerd

Michael Arndt werkt niet langer aan het scenario van Star Wars: Episode VII. Regisseur J.J. Abrams en Lawrence Kasdan nemen zijn schrijftaken over. Dat heeft Lucas Films gisteren onverwacht bekendgemaakt. Kasdan, die meeschreef aan The Empire Strikes Back en Return of the Jedi, was tot nu toe adviseur.

De reden van het vertrek van Arndt, bekend van films als Little Miss Sunshine en Toy Story 3, is onduidelijk. "Ik ben heel enthousiast over het verhaal dat we in petto hebben", zegt president Kathleen Kennedy van Lucas Film. "Michael Arndt heeft ons op een geweldig punt gebracht."

Abrams is bekend van zijn Star Trek-reboots waar hij ook nog aan werkt. Over zijn aanstelling als regisseur van Star Wars zijn de meningen verdeeld. Zijn Star Trek-collega William Shatner, bekend als Captain Kirk, is in ieder geval enthousiast. "Ik vind het geweldig", zegt de acteur tegen de Amerikaanse zender TMZ.

Arndt werd vorig jaar aangesteld als scenarist van de nieuwe Star Wars-trilogie van Abrams. De opnamen van Star Wars: Episode VII staan gepland voor de lente. De film moet in 2015 uitkomen.