Roermondse vondeling heeft zusje

De baby die in juni te vondeling werd gelegd in Roermond heeft een zusje. Het meisje werd eveneens achtergelaten op straat, in 2011 in Duitsland. Uit dna-onderzoek blijkt dat de twee dezelfde biologische moeder hebben. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt.

Het meisje werd op 20 oktober 2011 te vondeling gelegd op een parkeerplaats in het Duitse Hürth, een kleine honderd kilometer van Roermond vandaan. Justitie onderzoekt nog of de twee kinderen ook dezelfde vader hebben en zo een volle broer en zus van elkaar zijn.

In het onderzoek hebben de recherche en forensische opsporing in Limburg nauwgezet samengewerkt met de Duitse politie en justitie. Vooralsnog hebben zoektochten naar de moeder van het jongetje en het meisje niets opgeleverd.

Het jongetje werd op 18 juni gewikkeld in een handdoek gevonden in een plantsoen aan de Wilhelminalaan in het stadsdeel Maasniel in de Limburgse plaats. De baby was toen een paar dagen oud. Hij maakte het naar omstandigheden goed. De politie gaf na de vondst een foto vrij van het jongetje in de hoop de moeder te vinden.

Politie en justitie overwegen binnenkort op televisie een oproep te doen in de hoop de ouders van beide kinderen te achterhalen.