Geile vissen houden buurt wakker

Inwoners van Southampton in Hampshire, zitten al een tijdje met een probleem. Elke avond vanaf een uur of tien tot aan het ochtendgloren klinkt er een nogal penetrerende bromtoon in de omgeving. Sommige inwoners hebben hun huis al verlaten omdat ze er met geen enkele mogelijkheid de slaap kunnen vatten. Geleerden hebben onderzoek naar de zaak gedaan en hebben het vermoeden dat de oorzaak gezocht kan worden bij geile kikvorsvissen die op zoek zijn naar een gewillig vrouwtje.

De zaak kwam aan het rollen toen opvallend veel mensen zich bij hun huisarts kwamen melden voor slaappillen of omdat ze dachten dat ze last hadden van oorsuizen. Ook beklaagden veel mensen zich over de doordringende herrie. Linda Zammit uit Woolston, Southampton: "Ik dacht eerst dat ik gek was geworden. Ik hoor het geluid elke avond, ongeacht of het hard waait of regent. Het houdt me niet wakker, maar het stopt me wel om weer in slaap te vallen als ik toevallig wakker ben geworden."

Ook Maria Dennett in Sholing, Southampton ligt regelmatig wakker door de vozende vissen: "Wij ervaren 's nachts regelmatig een zoemend geluid. Een paar keer dachten we nog dat het de vaatwasser of de wasmachine van de buren was, maar het is zo regelmatig te horen dat we die optie nu hebben uitgesloten. Het is een ontzettend lage bromtoon die door het huis heen lijkt te pulseren."