Weer aanval PVV'er op Wilders

PVV-Kamerlid Louis Bontes komt bij de volgende verkiezingen vermoedelijk niet erg hoog op de kieslijst. Als hij er überhaupt nog opkomt. Bontes is namelijk een actie in de media gestart die moet leiden tot meer democratie bij de Partij voor de Vrijheid.

Bontes, die volgens de NOS tot de 'inner circle' van Geert Wilders behoort (of behoorde), zegt dat er geen prettige sfeer in de partij is. Dat zou komen omdat collega's niet durven zeggen wat ze denken omdat Wilders de touwtjes in handen heeft. In 2010 startte Hero Brinkman al een vergelijkbare actie en dat kostte hem zijn plek op de kieslijst en uiteindelijk zijn politieke carrière. Het kostte de PVV een Kamerzetel.

Bontes is al uit het fractiebestuur gestapt, naar eigen zeggen omdat er praktisch nooit word vergaderd en omdat hij moest tekenen voor 'dubieuze uitgaven'. Over essentiële zaken word volgens Bontes nooit gesproken. "Uiteindelijk beslist Geert over álles. Moties, Kamervragen, tv-optredens, echt alles."

Het Kamerlid zegt dat hij niet voornemens is om op te stappen, maar ook dat hij erop voor is bereid dat hij uit de fractie wordt geschopt. Wilders hult zich ondertussen in stilzwijgen.