Rojer gaat dubbelen met Roemeen Tecau

Dubbelspeler Jean-Julien Rojer gaat vanaf volgend seizoen dubbelen met de Roemeen Horia Tecau. Na de US Open werd besloten dat Rojer en zijn huidige Pakistaanse partner Aisam-Ul-Haq Qureshi na dit seizoen uit elkaar zouden gaan.

Tecau speelde tot dit jaar samen met de Zweed Robert Lindstedt, met wie hij driemaal op rij de finale van Wimbledon behaalde. Dit jaar speelde Tecau met de Wit-Russische routinier Max Mirnii. "Hij is een topdubbelaar, al waren de resultaten dit jaar niet zo heel goed. Hij heeft een sterke service en veel kracht in zijn spel", zegt Rojer.

De geboren Antilliaan (32) trainde in de jeugd in de Verenigde Staten al met Tecau. "Hij is een goede vriend van me, na twee gesprekken waren we er al uit. Het belangrijkste is voor mij de chemie, over het spel zelf hadden we het nog niet eens gehad", geeft Rojer aan.

Qureshi zal in 2014 op de baan staan met de Indiër Rohan Bopanna. Tussen 2007 en 2012 speelden Qureshi en Bopanna al samen. In 2010 stond het duo in de finale van de US Open, maar die finale werd gewonnen door de gebroeders Bryan. "We vonden allebei dat we beter met een andere partner verder konden gaan. We blijven nog wel hard werken voor Londen", zo doelt Rojer op deelname aan de World Tour Finals. Het duo strijdt vanaf volgende week bij het masterstoernooi van Parijs voor de laatste startbewijzen.