Construction Simulator 2014 populair voor iPad

Het simulatiespel Construction Simulator 2014 maakte een opvallende entree in de verkooptoptien voor de iPad. Het spel komt in zijn eerste week binnen op de tweede plaats achter het bouwspel Minecraft. Het weet onder meer Angry Birds: Star Wars 2 en Grand Theft Auto 3 achter zich te houden. Dat blijkt uit gegevens van Apple.

De hoge positie van het simulatiespel komt redelijk uit de lucht vallen. Tot op heden bracht game-uitgever Astragon pas een simulatiespel uit voor de iPad en iPhone: Farming Simulator 2012. Dat spel werd vorig jaar augustus uitgegeven, maar was niet bijzonder populair.

In de Duitse versie van de App Store staat het spel momenteel op de eerste plek. Daarnaast staat het spel hoog in verschillende andere lijsten, waaronder de Britse top tien voor simulatiespellen voor de iPad.

Dat simulatiespellen populair zijn, blijkt ook wel uit de gameverkoop voor pc's en spelcomputers. Vorig jaar was de pc-versie van Farming Simulator een groot commercieel succes voor uitgever Excalibur. Het spel prijkte bovenaan de verkooptoptien in Duitsland en Groot-Brittannië. Ook de versie voor de PlayStation 3 en Xbox 360 deed het in september goed.

Daarnaast zijn de simulatiespellen populair als betaalde download via gamediensten als Good Old Games en Steam. Op dit moment behoren Skyscraper Simulator, Bridge Constructor, Euro Truck Simulator tot de honderd populairste downloads via Steam.

De volledige verkooptoptien van apps voor de iPad ziet er deze week als volgt uit:

01. Minecraft: Pocket Edition
02. Construction Simulator 2014
03. Angry Birds Star Wars 2
04. Pou
05. Worms 3
06. Pages
07. Grand Theft Auto 3
08. World of Cubes
09. Letterschool NL
10. Pixel Gun 3D


Construction Simulator 2014 populair voor iPad