PvdA Amersfoort doet aangifte van verduistering

De Amersfoortse PvdA heeft aangifte gedaan van verduistering. Fractievoorzitter van de lokale PvdA-tak Edwin Hinloopen bevestigt dit woensdag na berichtgeving door RTV Utrecht.

Volgens de regionale omroep zijn uit de kas van de Amersfoortse PvdA-fractie over een langere periode tienduizenden euro's gestolen. Dit kan Hinloopen niet bevestigen. "Dat bedrag is een slag in de lucht." Om wat voor bedrag het dan wel zou gaan, wil hij niet zeggen.

Eerder werd bekend dat vlak na de verdwijning van het maandag dood aangetroffen Amersfoortse PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez vierduizend euro was verdwenen van de rekening van de fractie. Smits Alvarez was bijna twee weken vermist. De aangifte stamt van ongeveer een week geleden, aldus de fractievoorzitter.

De 34-jarige PvdA'er, naar wie een internationaal opsporingsbevel liep, beroofde zichzelf maandagmiddag in Spanje van het leven. Spaanse media meldden dat hij van een brug is gesprongen in het plaatsje Ponte Ulla, niet ver van Santiago de Compostela.

Hinloopen laat weten dat ook een intern onderzoek is opgestart. Het gaat om een 'breed onderzoek naar zaken die mogelijk met de verduistering te maken hebben'. Als iets uit dat onderzoek komt, zullen eerst de leden worden geïnformeerd, geeft hij aan.

Daarbij geeft Hinloopen aan dat eerst de gedachten uitgaan naar Smits Alvarez. "Vervolgstappen komen pas aan de orde aan hij is begraven en alle plechtigheden achter de rug zijn."