'Film Bad Grandpa was eigenlijk slecht idee'

Regisseur Jeff Tremaine vond het geweldig om Jackass Presents: Bad Grandpa op te nemen, maar het was in feite vragen om problemen. In de komedie is Johnny Knoxville verkleed als oversekste oude man die met zijn kleinzoon een roadtrip door de Verenigde Staten maakt. "We hadden de grootste lol, maar de formule van deze film is eigenlijk een heel slecht idee", zegt Tremaine voor de camera van Novum Nieuws.

Het personage Irving Zisman kwam al meermaals voorbij in het stuntprogramma Jackass, waarin hij nietsvermoedende passanten lastigvalt. In de film wil de oude man zijn overleden vrouw een waardige begrafenis geven aan de andere kant van het land, maar zit hij opgescheept met zijn kleinzoon, een rol van Jackson Nicoll. Dat leidt tot allerlei komische situaties.

"Johnny moest elke dag drie uur in de make-up voordat de eerste opname kon beginnen", legt Tremaine uit. "We hadden een kleine jongen in dienst, wat allerlei beperkingen met zich meebrengt. De film is opgenomen met verborgen camera's, dus we konden nooit een goede opname garanderen. Je moet erg veel geluk hebben."

Daarnaast is Knoxville al jaren bekend als het gezicht van Jackass. "Ik maakte me steeds zorgen dat hij zou worden herkend", zegt Tremaine. "Daarbij verviel hij regelmatig in zijn eigen stem."

"Voor mij was het allemaal niet zo'n probleem", zegt Knoxville simpelweg. "Vaak waren we gewoon bezig om mensen te foppen. Dat vereist voor mij nauwelijks concentratie." Het moeilijkst was het nog voor de 10-jarige Nicoll. "Ik zei soms dingen als Irving, dan weer gaf ik hem aanwijzingen met mijn eigen stem", zegt Knoxville. "Dat was wel verwarrend voor hem."

Toch was de manier van filmen soms een verhulde zegen. "We hebben een scène in een stripclub opgenomen die ruim drie uur duurde en je kunt natuurlijk moeilijk tussendoor pauze nemen", vertelt Tremaine. "Van tevoren dacht ik dat het een nachtmerrie zou worden, maar Johnny bleek zich juist beter in zijn personage in te kunnen leven. Het is uiteindelijk een van de meest memorabele scènes uit de film geworden."

Bad Grandpa draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.