OM eist dertig jaar cel tegen Anthony K.

Tegen Anthony K. is in hoger beroep dertig jaar cel geëist voor het seksueel misbruiken en doden van de 10-jarige Jennefer van Oostende uit Rotterdam. Justitie eiste in eerste aanleg nog levenslang. De rechtbank in Rotterdam kwam vorig jaar tot een straf van achttien jaar cel, waarop het Openbaar Ministerie in hoger beroep ging.

De 28-jarige Rotterdammer misbruikte en wurgde het meisje in oktober 2011 in zijn woning. Het lichaam van Jennefer werd een dag later gevonden in het huis van K., de ex-vriend van een zus van het meisje. Agenten troffen het lichaam van het meisje, verpakt in plastic zakken en een tas, aan in de slaapbank waar K. lag te slapen.

K. kreeg in eerste aanleg een lagere straf dan geëist omdat de rechters niet bewezen achtten dat hij Jennefer om het leven bracht om het seksueel misbruik te verhullen, zoals justitie betoogde.

De zaak kreeg veel aandacht in de media omdat een Amber Alert werd uitgegeven voor het vermiste meisje. K. werd nog dezelfde avond aangehouden toen uit telefoongesprekken bleek dat hij mogelijk achter haar vermissing zat. Hij verklaarde dat Jennefer wel bij hem was geweest, maar dat ze na een ruzie naar haar vader was vertrokken.