Schot gelost bij arrestatie Hongaarse autodief

Bij de arrestatie van een man uit Hongarije die rondreed in een gestolen auto heeft een agent maandagnacht in Heerlen een schot gelost op de banden van de wagen. De agent probeerde daarmee te voorkomen dat een collega werd meegesleurd, meldt de politie dinsdag.

Agenten zagen de 39-jarige man rond 00.15 uur in de omgeving van Heerlen rijden. Toen de Hongaar de politieauto zag, doofde hij zijn lichten en ging hij ervandoor. Even later zagen de agenten de man echter weer rijden, ditmaal met een normale snelheid en met zijn lichten aan. De man stopte na een stopteken van de politie, maar ging er opeens weer vandoor nadat naar zijn papieren was gevraagd.

Op de Koolkoelenweg zag de Hongaar een brandweerauto en een politiewagen staan, die daar waren wegens een melding. Via de berm probeerde hij weg te komen, maar dat lukte niet meteen. Een agent greep de man via een openstaand raam van een portier, maar de verdachte kreeg weer grip en probeerde weg te rijden. Daarop loste een collega het schot.

De agent die de man vast probeerde te pakken kon zich in veiligheid brengen, waarna de Hongaar alsnog wegreed. Even later kon hij alsnog met veel verzet worden aangehouden. De politie moest hierbij wel pepperspray gebruiken. De auto bleek te zijn gestolen bij een woninginbraak. Ook de kentekenplaten waren gestolen.