Namco Bandai poetst Tales of Symphonia op

Tales of Symphonia en Tales of Symphonia: Dawn of the New World worden alle twee opgepoetst door uitgever Namco Bandai. Onder de naam Tales of Symphonia Chronicles zullen de rollenspellen van Japanse bodem 28 februari voor het eerst te spelen zijn op de Playstation 3. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Tales of Symphonia was de succesvolste game van Namco Bandai. Ruim 1,1 miljoen gamers kochten het origineel. Toch is dat weinig in vergelijking met de acht miljoen exemplaren die in 2001 werden verkocht van genregenoot Final Fantasy X voor de PlayStation 2. Dragon Quest 8 voor diezelfde spelcomputer was in 2004 goed voor ruim vijf miljoen verkochte spellen.

Door de game opnieuw uit te geven kan Namco Bandai wellicht gemakkelijk meer omzet draaien. Het oppoetsen van een game hoeft namelijk niet veel geld en tijd te kosten. Nintendo werkte met grofweg tien ontwikkelaars iets meer dan een halfjaar aan The Legend of Zelda: The Wind Waker HD. Die game zorgt voor flink meer verkochte Wii U-spelcomputers en is gebaseerd op het spel dat oorspronkelijk ook voor de Gamecube verscheen.

Tales of Symphonia werd in 2003 voor het eerst uitgegeven voor de Gamecube. Dawn of the New World verscheen in 2008 voor de Nintendo Wii. Grafisch is het spel opgepoetst om er goed uit te zien op moderne HD-televisies. Daarnaast kunnen de originele Japanse stemmen worden gebruikt.


Namco Bandai poetst Tales of Symphonia op