[NHL] Avalanche blijft in het spoor van Sharks

De Colorado Avalanche versloegen vannacht de Pittsburgh Penguins en blijven daarmee in het spoor van de San Jose Sharks. In het CONSOL Energy Centre werd het 0-1 voor de Avalanche.

De enige goal van de wedstrijd werd in de tweede periode gescoord door Gabriel Landeskog. Dat was tegen de verhoudingen in. Over de gehele wedstrijd hadden de Penguins meer kansen op een goal. Met 34 schoten op doel tegenover 14 van de Avalanche waren de Penguins het team dat het meest de aanval zocht. De Avalanche waren echter effectiever en dat brak de Penguins op. De Avs bezetten momenteel de tweede plek in de Western Conference met één punt achterstand op de Sharks.

De Sharks, die vannacht eveneens in actie kwamen, hadden het ook moeilijk. De Detroit Red Wings hielden de Sharks de gehele wedstrijd van scoren af, maar wisten zelf het net ook niet te vinden. De wedstrijd eindigde in zowel reguliere tijd als in overtime in 0-0, waardoor een penalty-shootout nodig was om de winnaar aan te wijzen. De Sharks wisten deze reeks te winnen en behielden zo de koppositie in de Western Conference.