Blackberry Messenger vindt nieuw publiek

Zeker vijf miljoen gebruikers met een iPhone of Android-telefoon hebben maandagnacht Blackberry Messenger (BBM) gedownload. Het betekent een groei van ruim acht procent voor de berichtendienst, die eind augustus grofweg zestig miljoen gebruikers kende. De app wordt sinds maandagavond op uitnodiging beschikbaar gesteld.

In een bericht op Twitter laat de telefoonfabrikant dinsdagochtend weten dat 'de volgende vijf miljoen mensen in de wachtrij' een uitnodiging in hun e-mail kunnen verwachten. BBM wordt gefaseerd op de markt gebracht om serverproblemen te voorkomen.

BBM was enkele jaren geleden, nog voordat Whatsapp de markt veroverde, populair op Blackberry-telefoons. Nu die telefoons minder goed verkopen, rolt het Canadese bedrijf zijn berichtenservice uit voor andere besturingssystemen.

Met 65 miljoen gebruikers heeft Blackberry Messenger nog altijd een flinke achterstand op de concurrentie. Whatsapp heeft 350 miljoen gebruikers, terwijl Viber en Line zeker tweehonderd miljoen gebruikers hebben.