FOK!filmblik: Ghost Ship (2002)

Vandaag treffen we in het FOK!filmblik een film die op 22 oktober 2002 voor het eerst op het witte doek te zien was. Ghost Ship is een heerlijke Amerikaanse horrorfilm uit 2002 van regisseur Steven Beck, met Julianna Margulies en Ron Eldard in de hoofdrol.

ghost ship

Het verhaal van Ghost Ship begint in 1962, veertig jaar terug in de tijd. Het Italiaanse cruiseschip Antonia Graza is bezig met een tocht over zee als alle mensen aan boord van het schip op mysterieuze wijze afgeslacht worden. Veertig jaar later duikt het spookschip opeens weer op. Een groep bergers onder leiding van Sean Murphey (Gabriel Byrne) gaan aan boord van het schip maar ontdekken al snel dat het er niet helemaal pluis is. Ze hebben echter één groot probleem; de boot verlaten lijkt namelijk niet meer mogelijk.

ghost ship 1

Ghost Ship was de tweede en tot op heden laatste film die door Steven Beck werd geregisseerd. In 2001 had de Amerikaanse filmmaker al naam gemaakt met de horrorfilm Thir13en Ghosts. Beck begon zijn loopbaan in Hollywood met het maken van reclamespotjes voor onder meer Gatorade, McDonalds en Chevrolet. Daarna ging hij aan de slag bij Industrial Light and Magic, waar hij special effects verzorgde in de films Indiana Jones and the Last Crusade, The Abyss en The Hunt For Red October.

ghost ship 2

Met Ghost Ship leverde hij een rolprent af die meer dan eens deed denken aan de klassiekers uit de zeventiger jaren, waarin de gebeurtenissen zich ook op een schip afspeelden.