FOK!filmtip van de dag: Desperado (1995)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Desperado

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag voor een fijne film van de Mexicaanse regisseur Robert Rodriguez uit 1995. Op RTL7 is vanavond om 22.30 uur namelijk de film Desperado te zien. In de explosieve actiefilm zien we Antonio Banderas als de Mexicaanse straat muzikant El Mariachi. El Mariachi is echter geen doorsnee muzikant. In zijn gitaarkoffer heeft hij een behoorlijke verzameling vuurwapens, waarmee hij wraak wil nemen op de moordenaars van zijn vriendin. Gewapend met zijn gitaarkoffer neemt El Mariachi het op tegen drugsbaron Bucho en zijn leger van tuig en desperado's.

Desperado 1

Desperado was het sterke vervolg op Rodriguez' debuutfilm El mariachi uit 1992. De film zou oorspronkelijk El Pistolero heten, maar daar had de filmmaatschappij geen oren naar. Waar El Mariachi nog voor een bescheiden budget van 7000 dollar werd gemaakt, was er voor Desperado maar liefst 7 miljoen dollar beschikbaar. De film van Rodriguez kende dan ook een ijzersterke cast met naast Antonio Banderas, Salma Hayek, Cheech Marin, Steve Buscemi, Danny Trejo en Quentin Tarantino in de belangrijkste rollen. Ben je dus wel in de stemming voor een heerlijk stuk 'over the top' geweld, dan mag je dit cineastische pareltje zeker niet missen.

Desperado 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!