Alien: Isolation in de maak

Alien: Isolation is wellicht de naam van een nieuw spel van de Britse gamestudio The Creative Assembly. De merknaam is vorige week woensdag bij het Amerikaans patentbureau vastgelegd door Twentieth Century Fox. Uit de beschrijving van de merknaam wordt duidelijk dat het om een computerspel gaat.

Samen met uitgever Sega maakte de Britse studio twee jaar geleden bekend te werken aan een spel binnen de Alien-reeks. Details over de game zijn nooit vrijgegeven. De studio is vooral bekend als maker van de strategiereeks Total War. Sinds begin dit jaar is de studio ook betrokken bij de productie van stratiegiespellen binnen de Warhammer 40K-reeks.

De laatste spellen in de Alien-reeks waren geen succes. Sega zag het schietspel Aliens: Colonial Marines, dat begin dit jaar uitkwam, door recensenten de grond in geboord worden. Het spel was met minder dan een miljoen verkochte exemplaren een flop.

Ondertussen werd een rollenspel rond de filmreeks na enkele jaren werk alsnog geschrapt. Aliens Infestation voor de Nintendo DS was evenmin een succes.


Alien: Isolation in de maak