Evra ontboden na harde kritiek op verslaggevers

Patrice Evra wordt op het matje geroepen door bondscoach Didier Deschamps en de Franse voetbalbond vanwege zijn kritiek op verslaggevers. De 32-jarige linksback haalde zondag in een televisie-interview met Telefoot hard uit naar enkele Franse commentatoren, die hij schooiers en parasieten noemde.

Volgens de speler van Manchester United proberen de verslaggevers de publieke opinie tegen hem te keren. Onder anderen Bixente Lizarazu, een voormalige linkervleugelverdediger van Frankrijk, moest het ontgelden. Het is niet de eerste keer dat Evra ter verantwoording wordt geroepen.

Evra was de aanvoerder van de nationale ploeg die op het WK van 2010 in Zuid-Afrika weigerde te trainen, nadat aanvaller Nicolas Anelka naar huis was gestuurd vanwege het beledigen van toenmalig bondscoach Raymond Domenech. Voor zijn aandeel in die staking werd hij voor vijf wedstrijden geschorst.

Hoewel de Franse bond niet het doelwit was van de tirade van Evra, wil voorzitter Noël le Graët toch tekst en uitleg van de verdediger. "Hij kan zulke dingen denken, maar ze uitspreken is geen slimme zet", liet ook Deschamps weten. Hij voegde daaraan toe dat Evra onder hem nooit meer de aanvoerdersband zal dragen.

Naast Lizaruzu kregen ook oud-middenvelder Luis Fernandez, voormalig Marseille-coach Rolland Courbis en Pierre Ménès een veeg uit de pan. Alle vier laakten ze de rol van Evra op het mislukte WK van 2010. "Ze moeten stoppen met liegen. Ik heb een goede reputatie in Frankrijk, om over het buitenland maar niet eens te spreken", stelde Evra onder meer.

"Ik weet niet wat Lizarazu tegen mij heeft. Ik ben twee keer uitgeroepen tot beste linksback van de wereld. Ik weet niet of hem dat ook is gelukt", vervolgde de verdediger. "Ik zal de score nog wel vereffenen met een paar commentatoren."

Evra wist zich met Frankrijk niet rechtstreeks te kwalificeren voor het WK volgend jaar in Brazilië. Les Bleus spelen volgende maand een play-off, waarin alsnog deelname aan de titelstrijd kan worden afgedwongen.