Weer lichaam gevonden bij winkelcentrum Kenia

Onder het puin van het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi is zondag opnieuw een lichaam gevonden. Onderzoekers denken dat het het lijk is van een van de aanvallers die vorige maand een bloedbad aanrichtten. Dat heeft minister van binnenlande zaken Joseph Ole Lenku in een verklaring laten weten.

Het is het vierde lichaam van een van de aanvallers dat is gevonden, aldus Lenku. Behalve het lijk werden zondag ook vier AK-47 machinegeweren gevonden.

Camerabeelden
Op beelden van bewakingscamera's in het Keniaanse winkelcentrum Westgate is te zien hoe militairen vorige maand winkels plunderden terwijl de aanval op het winkelcentrum nog gaande was. Dat meldt persbureau AP, die de beelden zondag heeft bekeken.

Het winkelcentrum in Nairobi werd 21 september aangevallen door strijders van de Somalische terreurbeweging Al-Shahab. Pas na een beleg van vier dagen wisten het leger en de politie een einde te maken aan de bezetting van het winkelcentrum. Zeker 67 mensen kwamen om het leven. Veel vragen over de aanval - zoals waarom een groot deel van het gebouw instortte - zijn nog altijd niet beantwoord.

Op de beelden is te zien hoe mannen in legeruniform achter de toonbanken van winkels staan te graaien. Anderen wandelden winkels uit met volle plastic tassen. Winkeliers hadden na de aanval al geklaagd over plunderingen. De Keniaanse veiligheidsdiensten hebben tot dusver ontkend iets te hebben misdaan. De autoriteiten hebben nog niet op de camerabeelden gereageerd.