'Alle Windows 8-apps draaien op Xbone'

Het ziet er naar uit dat computerbedrijf Dell een goed bewaard geheim van Microsft heeft verklapt. In een tekst op een pre-order pagina van Dell staat grof vertaald dat 'al je favoriete Windows 8 apps draaien op je Xbox One en synchroniseren met al je devices."

Dat heeft Neowin vandaag ontdekt. De desbetreffende pagina staat nog steeds online en is hier te vinden. De volledige tekst op de pagina luidt als volgt:

"Consider the game officially changed. With all your favorite Windows 8 apps able to be run on and synced to your Xbox One, now your phone, desktop, tablet and TV can all give you a unified web and entertainment experience."

Natuurlijk komt deze informatie van Dell en niet van Microsoft, dus de informatie kan altijd onjuist zijn, maar als het klopt zou het wel een gamechanger kunnen zijn voor zij die nog twijfelen tussen de Xbox One of de rivaliserende console uit het land van de rijzende zon. Mocht het waar zijn, dan is het wel gek dat Microsoft hier nog niet eerder mee heeft geadverteerd.