Turtle Beach Xbone-headsets uitgesteld tot 2014

Turtle Beach heeft zijn XO FOUR en XO SEVEN headsets moeten uitstellen wegens vertragingen in de levering van de Xbox One Headset Adapter. Turtle Beach was van plan om deze adapter bij de headsets mee te leveren, maar door de productieproblem zijn de headsets uitgesteld

Volgens Microsoft komt de adapter pas in het eerste kwartaal van 2014 op de markt, waardoor eigenaren van Turtle Beach-headsets en andere third party fabrikanten het voorlopig met de bijgeleverde Xbone-headset moeten doen. Het is niet bekend waarom de adapter is uitgesteld of waarom de headsets niet gewoon via de usb-poort van de console aangesloten kunnen worden.

Met een beetje gelukig hoeven wij Nederlanders echter niet te wachten op de adapter, aangezien de console hier ook pas in 2014 uitkomt. Gelukkig voor Microsoft zijn zij niet de enige met problemen om usb-headsets te ondersteunen. Ook bij Sony's nieuwe console zal het in ieder geval bij launch nog niet mogelijk zijn om third-party headsets via usb aan te sluiten, hoewel deze mogelijkheid waarschijnlijk wel toegevoegd gaat worden middels een firmware update.