[UFC] Uitslagen UFC 166

Vannacht stond UFC 166 op het programma. Het main event was het gevecht tussen Cain Velasquez en Junior CiganoDos Santos voor de Heavyweight Championship. Dit was het derde treffen tussen de twee. Het co-main event van de avond was het gevecht tussen Daniel Cormier en Roy Nelson.

Cain Velasquez (c) - Junior Cigano Dos Santos

Het titelgevecht tussen de twee vechters had een intens begin. Tijdens de introductie van de vechters kwam Velasquez naar het midden van de Octagon tijdens Dos Santos’ typische gevechtsgroet. 

In de eerste ronde werd de strategie van de Amerikaan meteen duidelijk. Hij gaf Dos Santos geen enkele ruimte en hield hem constant tegen de kooi aan. Dos Santos, die altijd gevaarlijk is met zijn gigantische knockout-kracht, kreeg het niet voor elkaar om Velasquez van zich af te krijgen. In de tweede en derde ronde herhaalde dit tafereel zich. Velasquez leek onuitputtelijk en legde Dos Santos flink het vuur na aan diens schenen. 

In de derde ronde leek het er even op dat Velasquez de (T)KO zou krijgen toen scheidsrechter Herb Dean hem al op de rug tikte toen hij Cigano vast had tegen de kooi. De Braziliaan gaf echter een teken van leven en Dean trok snel zijn arm terug om het gevecht door te laten gaan. In de vierde ronde ging Velasquez verder waar hij gebleven was. Hij bleef zorgvuldig druk zetten op Dos Santos zonder onnodig risico te nemen. Dos Santos kreeg door middel van zijn ellebogen wat ruimte om te counteren en raakte zelf ook wat slagen op Velasquez. Ondertussen was zijn linkeroog helemaal dicht en bloedde zijn rechteroog flink. 

In de vijfde ronde was het initiatief opnieuw bij Velasquez die niet niet te stoppen leek. Met nog minder dan twee minuten te gaan kreeg Velasquez Cigano naar de grond waarbij het leek alsof Dos Santos zijn hoofd stootte. Dat bleek tevens teveel te zijn voor hem en Dean stopte het gevecht in het voordeel van Velasquez.

Cain Velasquez verdedigde op indrukwekkende wijze zijn titel en blijft de Heavyweight Champion. Na het evenement vroeg commentator Joe Rogan aan UFC president Dana White wie de volgende tegenstander voor Velasquez zal worden. White antwoordde dat het logisch zou zijn als dat Fabricio Werdum wordt.

Daniel Cormier - Roy Nelson

Het co-main event van de avond was ook een gevecht in de heavyweight klasse. Daniel Cormier, winnaar van het Strikeforce Heavyweight Tournament, maakte zijn opwachting tegen Roy Nelson.

In dit gevecht was het al snel duidelijk wie de betere vechter was. Cormier had totale controle over Nelson. Zijn atletisch vermogen stelde hem in staat om Nelson zowel staand als op de grond meester te zijn. Nelson, die beschikt over gigantische knockout-kracht, kwam niet in zijn ritme en was in geen enkele ronde dreigend voor Cormier. 

Hoewel Cormier een enorm overwicht had op Nelson kreeg hij het echter niet voor elkaar om Nelson voor het einde van de derde ronde kapot te krijgen. Het gevecht ging daarom naar een beslissing van de jury. Alle drie de juryleden scoorden het gevecht in het voordeel van Cormier. Cormier blijft daardoor nog steeds ongeslagen in zijn carrière en tilt zijn record naar 13-0.

Overige uitslagen:

Winnaar Verliezer Methode
Gilbert Melendez Diego Sanchez Unanimous decision
Gabriel Gonzaga Shawn Jordan (T)KO ronde 1
John Dodson Darrell Montague (T)KO ronde 1
Tim Boetsch CB Dollaway Split decision
Hector Lombard Nate Marquardt (T)KO ronde 1
Jessica Eye Sarah Kaufman Split decision
KJ Noons George Sotiropolous Unanimous decision
Adlan Amagov TJ Waldburger (T)KO ronde 1
Tony Ferguson Mike Rio Submission
Andre Fili Jeremy Larsen (T)KO ronde 2
Kyoji Horiguchi Dustin Pague (T)KO ronde 2

Bonussen:
FOTN: Melendez - Sanchez
KOTN: John Dodson
SOTN: Tony Ferguson