[PD] Atlético verliest en loopt record mis

Atlético Madrid heeft op de negende speeldag in de Spaanse Primera Division het eerste puntenverlies geleden. De ploeg van trainer Diego Simeone ging uit bij Espanyol met 1-0 onderuit. Atlético verzuimt daardoor het record van Real Madrid, dat in 1968-1969 met negen opeenvolgende zeges aan het seizoen begon, te evenaren.

Eerder op de avond liet ook Barcelona de kans liggen om het record te pakken. Osasuna hield de landskampioen in Pamplona op 0-0. Door de hulp van stadgenoot Espanyol gaan de Catalanen nu wel alleen aan kop. Barcelona heeft 25 punten, Atlético 24. Real Madrid staat met 22 punten op de derde plaats.

De nederlaag van Atlético verziekte het debuut van Toby Alderweireld, die afgelopen zomer werd overgenomen van Ajax en nu eindelijk zijn eerste speelminuten kreeg. Een andere Belg, Thibaut Courtois, werd de schlemiel van de wedstrijd. De keeper tikte een voorzet tien minuten na rust met de punt van zijn schoen in zijn eigen doel.