Inbraak in pand ambassade Rusland

De politie doet onderzoek na een inbraak in een woning in Den Haag die onder beheer valt van de Russische ambassade. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de woning geen diplomatieke vestiging is en dat toestemming is verkregen voor het onderzoek.

De woning ligt aan de Banstraat. Volgens de zegsvrouw wordt forensisch sporenonderzoek gedaan. Wanneer de inbraak precies plaatsvond en of iets is gestolen, weet de zegsvrouw niet. Ook is onbekend van wie precies toestemming is verkregen het onderzoek uit te voeren.

Update 01:39
Minister Frans Timmersmans van Buitenlandse Zaken betreurt de inbraak donderdag in een woning in Den Haag die valt onder het beheer van de Russische ambassade. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse zaken laten weten.

Volgens het ministerie is de politie, die daarbij samenwerkt met de Russische ambassade, direct een onderzoek gestart om de daders op te sporen. ,,Ook Buitenlandse Zaken en de Russische ambassade staan in nauw contact met elkaar over deze zaak", aldus het ministerie.

Timmermans betreurt inbraak in Russische pand
Timmermans betreurt inbraak in Russische pand (Foto: ANP)