NOC*NSF baalt van vertrek Verhaeren

Maurits Hendiks betreurt het vertrek van Jacco Verhaeren bij de Nederlandse zwembond KNZB. "Toen hij me opbelde om het te vertellen, was dat een schok", zegt de technisch directeur van sportkoepel NOCNSF woensdagavond bij Langs de Lijn. "Dit kunnen we er niet bij hebben." Verhaeren verlaat Nederland om bij de Australische zwembond aan de slag te gaan.

Hendriks deed nog even een poging om Verhaeren op andere gedachten te brengen. "Ik vroeg hem of het te maken had met financiën, maar al snel begreep ik de uitdaging die hij in Australië ziet. Dat is toch de Champions League van het zwemmen." Verhaeren gaat Down Under aan de slag als hoofdcoach. "Dat is een functie die hij ambieert."

Wie bij de KNZB de opvolger van Verhaeren moet worden, is nog volstrekt onduidelijk. "We moeten eerst kijken hoe we de leegte die Jacco achterlaat willen opvullen. Pas als we een profiel hebben, kunnen we gaan zoeken", zegt Hendriks, die oud-topzwemmer Pieter van den Hoogenband niet als de meest logische kandidaat ziet. "Enige coachervaring lijkt me wel een voorwaarde."