Vakbond bereikt cao-akkoord met Grolsch

Bierbrouwer Grolsch en FNV Bondgenoten hebben een akkoord bereikt voor een nieuwe cao. De stakende medewerkers van de brouwer gaan per direct weer aan het werk. Dat betekent dat de brouwerij weer volledig operationeel is, meldt Grolsch woensdagavond.

De cao heeft een looptijd van twee jaar, en gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 mei dit jaar. Medewerkers krijgen er verspreid over de looptijd structureel tweeënhalf procent bij. Als Grolsch bepaalde prestatiedoelen haalt, kan daar nog een procent bij komen. Nieuwe medewerkers moeten het wel stellen met minder atv-dagen.

Bij Grolsch in Enschede werken ongeveer zeshonderd mensen. Vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten Erik de Vries stelt dat er een mooi resultaat ligt. "En ik weet dat de mensen blij zijn dat ze weer aan de slag kunnen voor hun Grolsch. Staken doe je niet zomaar, het is echt het uiterste middel."

Tijdens de onderhandelingen in juni bood Grolsch een loonsverhoging van driekwart procent voor een jaar. De werknemers vonden dit met het oog op de inflatie te weinig. Daarnaast moesten zij drie atv-dagen inleveren in ruil voor een variabele beloning die alleen zou worden uitbetaald als het bedrijf bepaalde doelen zou halen.

Na de distributiemedewerkers legden ook de productiemedewerkers van Grolsch dinsdag het werk neer. De staking zou duren totdat een onderhandelingsresultaat zou worden bereikt. Vorige week werd ook al een paar keer gestaakt.