FOK! wat een weer... Veel wind

Hoi! Vergeleken met gisteren zijn de hoeveelheden neerslag voor de komende dagen behoorlijk naar beneden bijgesteld. Het wordt zeker niet overal droog, maar het aantal millimeters lijkt toch wel vrij beperkt te blijven. Gisteren bleef het ook een groot deel van de dag droog en kwamen er zelfs enkele opklaringen voor.

In de avond kwam er dan een regenzone binnen, echter ook deze had niet al te veel water aan boord. Gemiddeld gezien 2 tot 7 millimeter. Vandaag vallen de meeste buien in het zuiden van het land en onweer is daarbij niet helemaal uitgesloten. Ook elders kan er een bui vallen, maar veel meer verspreid en ook minder actief.

De wind is een stuk belangrijker, want die draait naar het westen toe en wakkert langs de kust aan tot hard en op de Wadden mogelijk tot stormachtig. Daar kunnen dan ook zware windstoten voorkomen. In het binnenland is het met windkracht 5 ook niet echt rustig. 

De maxima liggen vandaag rond de 15 graden en de komende dagen komen daar nog wat graadjes bij. Zoals ik al zei zullen de regenhoeveelheden tot zondag niet al te groot zijn en is er wat meer ruimte voor de zon.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Zooo

Dit is wel een heel mooi plaatje van Halk. Hij maakte dit plaatje vanuit Renesse. Een paar weken geleden was de schemering zeer indrukwekkend.