Ziggo wijst overnamebod UPC-eigenaar af

Ziggo heeft een overnamebod gekregen van grootaandeelhouder Liberty Global, maar heeft dat bod afgewezen. De kabelaar stelt woensdag in een verklaring dat het Amerikaanse bedrijf te weinig bood. Hoeveel Liberty Global voor de grootste Nederlandse aanbieder van kabeltelevisie overhad, maakt Ziggo niet bekend.

Ziggo sluit niet uit dat in de toekomst een nieuw, verbeterd aanbod volgt. Vorige week benadrukte topman Mike Fries van Liberty Global opnieuw dat het Amerikaanse concern geen plannen had om Ziggo over te nemen. Liberty Global, eveneens eigenaar van concurrent UPC, heeft een belang van ruim 28,5 procent in Ziggo.

Daarnaast is Liberty Global voor een kleine zestig procent eigenaar van de Belgische kabelaar Telenet. De Amerikaanse miljardenonderneming zou de drie bedrijven uit de Benelux willen samenvoegen, om zo een grote, grensoverschrijdende aanbieder te creëren, zo schreef het Duitse zakentijdschrift Manager Magazin woensdag. Liberty Global zette het bod in een reactie toen nog weg als 'speculatie'.