Advocaat Hari baalt van nieuw lek strafdossier

De advocaat van Badr Hari is ontstemd dat het strafdossier rond haar cliënt ook naar Panorama blijkt te zijn gelekt. Het blad publiceert deze week uit verhoren die rechercheurs met hem hadden.

Eerder bleek het dossier of delen ervan al in handen te zijn van Brandpunt Reporter en Pauw en Witteman. Toen Brandpunt uit het dossier citeerde, deed Bénédicte Ficq aangifte. De Rijksrecherche onderzoekt nu waar het lek zit.

"Het is kennelijk zo dat media het dossier met elkaar delen", concludeert Ficq. "Dat is niet strafbaar, maar de pers moet wel heel terughoudend zijn. Er staat persoonlijke informatie in die van geen enkel maatschappelijk belang is." Hari is volgens Ficq al in zijn privacy geschaad omdat zo veel journalisten het dossier hebben kunnen lezen.

Ook met de delen die over de zaak zelf gaan moeten journalisten volgens Ficq terughoudend zijn zolang de zaak onder de rechter is. De vechtsporter wordt verdacht van een serie mishandelingen. De zwaarste aanklacht is poging tot doodslag.

Justitie formuleert geen strafeis zolang het onderzoek van de Rijksrecherche nog loopt. Dat gaat nog enkele weken duren. Ficq sloot eerder al uit dat het dossier via haar kantoor is uitgelekt. Ook de advocaat van Koen Everink, die vorig jaar werd geslagen door Hari in de Amsterdam Arena, ontkende betrokkenheid bij het lek.