Vrouw met dikke tieten wil extra geld

Een vrouw uit Tilburg wil extra geld van de gemeente. Ze heeft namelijk een enorme voorgevel. Ze kan echter fluiten naar nog meer geld, zo weet het Brabants Dagblad.

De Brabantse is met cupmaat 85D gezegend met een mooi stel prammen. Om werken hoeft ze zich ook al niet druk te maken, want ze geniet een bijstandsuitkering. Onlangs klopte ze bij de gemeente aan voor 60 euro extra aan bijzondere bjstand.

De rondborstige dame heeft geen nagel om aan haar kont te krabben en kan dus ook nie sparen nie. Om haar borsten te ondersteunen, vroeg ze om zes tientjes voor vier nieuwe bh's. Tweedehands lingerie is in haar cupmaat niet te vinden bij de kringloop, zo luidt haar mening.

Tilburg wees het verzoek echter af. De vrouw besloot het zaakje niet te laten hangen en stapte naar de rechter. Deze stelde de gemeente in het gelijk.

Onderkleding valt niet onder de bijzondere bijstand, maar behoren tot de 'noodzakelijke kosten van het bestaan', zo oordeelde de Centrale Raad van Beroep. Ze moet de prammenhouders dus kopen van het geld dat ze al gratis krijgt van de hardwerkende mens. Daarnaast leidt de flinke cup niet tot extra kosten door versnelde slijtage of tot het aanschaffen van dure merken.