Twitter noteert meer verlies

Twitter heeft in het afgelopen kwartaal aanzienlijk meer verlies geleden in vergelijking met een jaar geleden. Het sociale medium noteerde 64,6 miljoen dollar (47,7 miljoen euro) in het rood. Dat blijkt uit financiële documenten die Twitter dinsdag in de Verenigde Staten heeft ingediend voor zijn beursgang.

Vorig jaar noteerde Twitter nog een verlies van 21,6 miljoen dollar, terwijl er in het tweede kwartaal van dit jaar nog 42,2 miljoen dollar verlies gedraaid werd. Het sociale medium heeft nog nooit winst gedraaid, maar wordt overeind gehouden door investeringsmaatschappijen. De beursgang van Twitter moet zorgen voor een nieuwe financiële injectie.

Het overgrote deel van de inkomsten van Twitter komt uit de verkoop van advertenties. Het sociale medium wil een nieuw type advertenties introduceren om televisiekijkers te bereiken. Televisieadverteerders zouden op die manier mensen kunnen bereiken die twitteren over een bepaald programma.

Een doorn in het oog is de stagnerende groei. Volgens techweblog All Things Digital had het bedrijf zijn gebruikersbestand dit jaar willen verdubbelen naar grofweg vierhonderd miljoen. In het afgelopen kwartaal kende het medium 231,7 miljoen actieve gebruikers, een stijging van slechts zes procent.

Twitter zal in november toegevoegd worden aan de New York Stock Exchange als TWTR. Het bedrijf wil een miljard dollar ophalen met zijn beursgang.