Meisjes betast op basisschool

Een groepje 10-jarigen heeft op een basisschool in Amsterdam Zuidoost  hun vrouwelijke schoolgenootjes onzedelijk betast, bedreigd en geïntimideerd. Dit blijkt uit een brief van het schoolbestuur  gericht aan de ouders.

Een juf had de vijf jochies betrapt, terwijl ze seksueel oriënterend aan de gang waren.  

De school drukt zich in de brief eufemistisch uit door het te hebben over 'seksueel gedrag van een soort die we niet wenselijk vinden'. Koters zouden zijn bedreigd en geïntimideerd om mee te doen. Zo kan het dus dat slachtoffers zowel dader zijn en vice versa, staat er te lezen.

De doerakken zijn opvallend genoeg niet geschorst. Wel mogen ze niet mee naar de dierentuin of Duinrell. De piepjonge daders zitten gewoon in de klas naast de aangerande meisjes. De slachtoffertjes zijn hiervan flink in de war, emotioneel aangedaan en zeggen tegen hun ouders dat ze niet meer naar school willen.

De school zelf wil weinig kwijt over het gebeuren. Directeur Veerman bevestigt dat de etters inderdaad betrapt zijn op het schoolplein, maar dat het buiten schooltijd was. De beste man kon niet zeggen of de andere wantoestanden tijdens schooltijd plaatsvonden.

Afgelopen dinsdag is er een gesprek geweest met de ouders. Volgens Veerman zijn hierbij enkele 'stevige woorden' gevallen.