'Netflix onderhandelt met kabelexploitanten'

De videodienst Netflix onderhandelt met Amerikaanse kabelexploitanten om televisiekastjes te voorzien van een Netflix-app. De gesprekken zouden niet bijzonder soepel verlopen omdat de videodienst zijn eigen technologie wil gebruiken voor het aanbieden van films en televisieseries. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal.

Kabelbedrijven als Comcast en Suddenlink Communications worden door de krant genoemd. Het is niet bekend wanneer de onderhandelingen afgerond zullen worden. Mochten de gesprekken hun vruchten afwerpen, dan zou dat aanleiding kunnen zijn voor Netflix om ook in andere landen met kabelbedrijven te gaan praten.

De videodienst biedt films en televisieseries via het internet aan. Hierdoor is de applicatie op dit moment alleen te gebruiken op een tablet of telefoon via draadloos internet, via een app op een smart-tv of via bijvoorbeeld een spelcomputer.

In Nederland werd Netflix een maand geleden geïntroduceerd. Klanten krijgen voor acht euro per maand onbeperkt toegang tot het aanbod van de videodienst. Netflix heeft zich als doel gesteld over vijf tot tien jaar in een op de drie Nederlandse huizen aanwezig te zijn.