Politie Londen schoot op auto terreurverdachten

De Britse politie heeft zondag bij de aanhouding van twee terreurverdachten in Londen op hun auto geschoten om hen tot stoppen te dwingen. De twee arrestanten, 25-jarige Britten van Turkse en Algerijnse afkomst, werden maandag nog verhoord. Elders in Londen werden ongeveer op hetzelfde tijdstip nog twee verdachten gearresteerd, een 28-jarige Brit van Azerbeidzjaanse en een 29-jarige Brit van Pakistaanse afkomst.

Ooggetuigen verklaarden dat de auto van twee verdachten zondagavond op Mansell Street, bij de Tower in Londen, door 'vijf of zes' auto's werd klemgereden, terwijl de banden kapot werden geschoten.

De mannen werden aangehouden op grond van de terrorismewet uit 2000. De politie van Londen kreeg bij de actie hulp van de inlichtingendienst MI5. De mannen worden ondervraagd in een politiebureau in Londen-Zuid, terwijl op zes adressen in de Britse hoofdstad huiszoekingen worden gedaan en twee auto's binnenstebuiten worden gekeerd. De politie laat nog niets los over wat de mannen mogelijk van plan waren.