'Vermist raadslid loog over cv'

Het vermiste Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez loog jarenlang over zijn cv. Dat meldt RTV Utrecht maandag. Het PvdA-raadslid vertelde vrienden en bekenden dat hij bij zorgverzekeraar Agis werkte, maar daar zou hij al jarenlang niet meer werken. Smits Alvarez is sinds donderdag vermist.

Op het Linkedin-profiel van Smits Alvarez staat dat hij werkt als medewerker materiële controle bij Agis, dat zijn hoofdkantoor in Amersfoort heeft. Achmea, waaronder Agis valt, laat weten dat het raadslid vanaf september 2010 vier maanden voor Agis werkte. Over de reden dat het dienstverband van Smits Alvarez afliep doet het bedrijf bij monde van een woordvoerder geen mededelingen.

De fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Amersfoort Edwin Hinloopen laat in een reactie weten dat Smits Alvarez voor zover hem bekend bij Agis werkte.

De Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius is bezorgd om het vermiste raadslid. "Ik hoop innig dat snel duidelijk wordt waar Ramon is en hoe het met hem gaat", zo liet de CDA-politicus zondag optekenen in een verklaring op de gemeentelijke website.

Zaterdag werd al bekend dat kort nadat Smits Alvarez voor het laatst is gezien vierduizend euro werd gepind van de bankrekening van de Amersfoortse PvdA. Smits Avarez was een van degenen die toegang hadden tot het tegoed op de bankrekening. Over de verdwijning van het geld tast de PvdA-afdeling nog in het duister.

Smits Alveraz is een van de kandidaten voor het lijsttrekkerschap van de PvdA bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Alle stemmen daarvoor zijn inmiddels uitgebracht. Vanwege de vermissing van het raadslid is de bekendmaking van de uitslag uitgesteld.