'LG komt in november met gebogen telefoon'

Het Zuid-Koreaanse techbedrijf LG werkt aan een telefoon met een gebogen scherm. De telefoon, met de vermoedelijke naam G-Flex, zou in november gepresenteerd moeten worden. Dat schrijven Amerikaanse techwebsites, waaronder Cnet en Engadget, op basis van uitgelekte foto's. Concurrent Samsung onthulde vorige week een gebogen telefoon.

Volgens Engadget heeft het exemplaar van LG een scherm van zes inch, ofwel 15,2 centimeter. De Galaxy Round van Samsung is met een scherm van veertien centimeter iets kleiner.

De richting van de buiging verschilt drastisch bij de twee telefoons. De Galaxy Round is in de breedte gebogen, terwijl de G-Flex zijn buiging in de lengte heeft. De telefoon van Samsung zou juist goed in de hand liggen, terwijl de G-Flex volgens Cnet beter naar het gezicht is gevormd.

Een gebogen scherm zou een eerste stap zijn naar flexibele beeldschermen voor bijvoorbeeld telefoons. Op dit moment is bijvoorbeeld de batterij nog niet buigbaar. LG werkt echter aan flexibele batterijen voor telefoons en andere gadgets.