Wateroverlast in westen en midden van het land

In het westen van het land komen veel meldingen binnen van wateroverlast als gevolg van de zware regenval. Met name op Goeree-Overflakkee zijn veel straten en kelders ondergelopen, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Ook de regio's Amsterdam en Utrecht hebben te kampen met wateroverlast.

Vooral de Zuid-Hollandse plaatsen Goedereede, Melissant en Stellendam ondervinden overlast. Hulpdiensten staan daar paraat. Ziekenhuizen en verzorgingshuizen worden gecontroleerd, maar aan het begin van de middag leken daar geen grote problemen.

Ook in de regio Amsterdam kwamen meldingen binnen. Daar ging het met name om stormschade als gevolg van de stevige wind, liet een zegsvrouw van de brandweer weten. De brandweer moest vier keer uitrukken om omgevallen bomen van de weg te halen.

In de provincie Utrecht stonden eveneens straten blank. Dierenpark Amersfoort besloot eerder op de ochtend de deuren te sluiten wegens de wateroverlast.

In Zeeland leek het mee te vallen met de overlast door regen. Daar kwamen slechts enkele meldingen binnen, aldus Veiligheidsregio Zeeland.

Naar verwachting houdt de regen nog lange tijd aan, aldus Weerplaza. Het zwaartepunt van het regengebied verplaatst zich naar verwachting naar het noordwesten en oosten. Tot maandag laat kan het nog licht blijven regenen.