KNVB gaat Hongaarse voetbalbond helpen

De KNVB gaat de Hongaarse voetbalbond helpen. Beide landen tekenden vrijdagmiddag voorafgaand aan de onderlinge kwalificatiewedstrijd in de Arena een intentieverklaring om te gaan samenwerken, waarbij de KNVB een leidende rol heeft. Het doel is om het voetbal in Hongarije te promoten en verder te ontwikkelen.

In een verklaring meldt de KNVB dat de samenwerking voetbaltechnische zaken, het opleiden van coaches en talenten, scheidsrechterszaken en kennisuitwisseling behelst. Elk jaar zullen de bonden de samenwerking evalueren en beslissen over de te nemen vervolgstappen.

Een Hongaarse afvaardiging van overheidsfunctionarissen voor sport- en bouwprojecten, architecten en de voorzitters van voetbalclubs Debrecen, Ferencvaros en Videoton is momenteel in Nederland om kennis te maken met het Nederlandse voetbal en bedrijfsleven.

Hongarije maakt nog kans om in navolging van Nederland naar het WK in Brazilië te gaan. De Hongaren staan momenteel tweede in groep D. Als die positie wordt behouden, dan mag Hongarije in de play-offs uitkomen.