Bemoedigende reacties redden Santambrogio

De Italiaanse wielrenner Mauro Santambrogio leek donderdag op het punt te staan zelfmoord te plegen. "Vaarwel wereld. Ik kan het niet meer aan", schreef hij op Twitter. De bemoedigende reacties die Santambrogio, die in de Ronde van Italië positief testte op epo, kreeg brachten hem op andere gedachten.

"Ik had mijn ogen gesloten en beging bijna een stommiteit die niets zou oplossen. Ik zou de mensen om mij heen en zij die van mij houden alleen maar veel leed bezorgen", liet de 29-jarige coureur, die in het verleden onder meer voor Lampre en BMC uitkwam, vrijdag weten.

Santambrogio maakte dit jaar indruk in de Giro d'Italia. Hij won de veertiende etappe en had lange tijd zicht op het podium, maar sloot de ronde uiteindelijk als negende af. Toen zijn positieve dopingtest in juni naar buiten kwam, zette zijn ploeg Vini-Fantini hem direct op straat.

De huidige situatie valt Santambrogio duidelijk zwaar. Toch lijkt de steun hem goed te hebben gedaan. "Bedankt allemaal om mij na te laten denken en te redden", besloot hij.