Verstappen junior test Formule-auto

Max Verstappen heeft naar nu blijkt twee maanden geleden in het geheim een Formule-auto getest. De wereldkampioen karts in de KZ-klasse reed op het Pembrey-circuit in Wales met een Formule Renault 2.0 van het Nederlandse MP Motorsport.

Jos Verstappen is trots op zijn 15-jarige zoon. "We hebben met opzet Max zijn eerste test in een auto stil gehouden voor de buitenwereld. Ik wilde daar voor Max geen enkele druk op leggen. Het is niet normaal wat Max heeft laten zien. En dat zeg ik niet omdat het mijn zoon is. Na een half uurtje, terwijl iedereen nog riep om even rustig aan te doen, gaf hij direct vol gas. Het ziet er echt al hartstikke goed uit!"

Verstappen junior reed in twee dagen tijd 368 ronden op het ruim 2,3 kilometer lange circuit, waarbij hij zowel in de regen als op een droge baan supersnel bleek te zijn. Zijn snelste rondetijd was uiteindelijk 52,4 seconden, drietiende sneller dan er dit jaar met een soortgelijke bolide gereden was.

De jonge Verstappen wil komend seizoen de overstap maken van de karts naar de auto's. Hij mikt op de Formule Renault 2.0 waar hij bij meerdere teams in beeld is.