Autocoureur De Villota (33) overleden

De Spaanse autocoureur Maria de Villota is vrijdagochtend dood aangetroffen in een hotelkamer in Sevilla. Volgens radiostation Cadena Ser kwamen hulpdiensten te laat om haar te redden. De voormalig testrijder van Marussia werd 33 jaar oud.

De Villota raakte tijdens een testrit op het circuit van het Britse Duxford in juli 2012 zwaargewond nadat ze op de laadklep van een vrachtwagen was gereden. De Spaanse lag enkele dagen in coma en verloor haar rechteroog. Op dat moment was ze actief als testrijder voor het Formule 1-team van Marussia. Ze kreeg begin dit jaar van de artsen toestemming om weer te racen.

De Villota, de dochter van oud-coureur Emilio de Villota, kwam onder meer uit in de Superleague Formula en het World Touring Car Championship. Ze was in Sevilla voor de presentatie van haar biografie Life is a gift.

Haar familie heeft via Facebook het volgende laten weten: "Beste vrienden, Maria heeft ons verlaten. Ze moest naar de hemel zoals alle engelen. We zijn God dankbaar dat we Maria nog anderhalf jaar extra in ons midden mochten hebben."